sabato 30 aprile 2011

what a foodie blackboard! the restaurant"la raffineria " in livorno

Me and my friends are doing a personal "michelin" food guide or better good places where you can enjoy food at good prices! And one of them, a part my friend's Paco restaurant (my post about "paco e ir su babbo") is a new restaurant called "La Raffineria" ("the refinery", the name maybe due to the refinery we have in Livorno). Runned by Beata and Fabio, "La Raffineria" is a delicious little place where you can enjoy Fabio's plates with the passionate explications of Beata, and where I can seat down and enjoy the meals while chatting with my friends! It is in the very heart of Livorno so if by chance you come here, enjoy it!



   There is a magic blackboard where you will begin to taste your meal with the imagination!
I begin to dream with the Onions' Flan with pieces of Grana Padano Cheese!

La pizarra magica donde puedes empezar a gustra los platos con la imaginacion!
Empiezo a soñar con el flan de cebollas con trozos de Grana Padano!


Le tableau magique ou on peut commencer à manger avec l'immagination!
Je commence à rever avec le flan de oignons avec de pieces de Grana Padano!



The handmade bread with various ingredients: sesame, potatos....

El pan hecho a mano con distintos ingredientes: sesamo,patatas....

Le pain fait à main avec ingredients differents: sesame, pommes de terres...



What an appetizer:  dried salted cod with fried zucchini's flower!
Que entrada! Bacalao  con flores de calabacines fritos!
Quel hors-d'œuvre : morue et fleures de courgettes frites



The "primo": gnocchi with peas, cuttlesfish and lard....

El "primo": gnocchi con guisantes, sepias y tocino....

Le "primo": gnocchi avec petit pois, seiche et lard...


And "il dolce", pics taken from any possible angle!
A "cannolo" full of ice cream with red fruits' sauce!

Y el postre, fotografias hecha por cada angulaciòn!
Un "cannolo"lleno de gelado con salsa de frutos rojos!

Et le gateu, photographies par angles differents!
Un "cannolo" rellenè par gelado et sauce des fruits rouges!







Mes amis et moi sommes en train de faire une guide Michelin personels, lieux ou on peut manger bien avec des bons prix! Et un de ces lieux, à part du restaurant de mon ami Paco (mon article sur "paco e ir su babbo") est un nouveau restaurant appelè "La Raffineria" ("la raffinerie", ce nom probablement à cause de la raffinerie il y a en Livorno). Conduit par Beata et Fabio, "La raffineria" est un petit restaurant delicieux, ou on peut gouter le plates de Fabio explique passionament pour Beata et ou on peut s'asseoir et gouter le plats pendant qu'on parle avec ses amis. Le restaurant se trouve dans le coeur de Livorno, et si vous venez ici,goutez ses plats!



Nessun commento:

Posta un commento